woensdag 11 maart 2009

Het kiezen van de fotograaf

Je bruiloft is een dag waar erg veel voorbereiding in gaat zitten. Een niet onbelangrijk onderdeel van de voorbereiding is de keuze van de fotograaf. Waar moet je op letten bij het kiezen van een fotograaf voor je bruiloft ?

Het zoeken van een fotograaf: Bijna alle fotografen hebben tegenwoordig een website. Het beste vertrekpunt als je op zoek bent naar een fotograaf is Google. Zoek bijvoorbeeld op "bruidsfotograaf Rotterdam" waarbij je Rotterdam natuurlijk vervangt door de naam van een stad bij jouw in de buurt. Zoektermen zoals bijvoorbeeld "fotograaf huwelijk", "fotograaf bruiloft", "fotograaf trouwen", trouwreportage, Bruidsreportages leveren ook veel resultaten op.
Daarnaast zijn er natuurlijk websites zoals OnzeTrouwfotograaf of bijvoorbeeld de fotografiesectie op Weddingpages; Trouwen waar je veel websites van fotografen kunt vinden.
Let bij het zoeken vooral op de stijl van de fotografie. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl en manier van fotograferen. Kijk naar wat jullie het meeste aanspreekt. Wees kritisch. Elke fotograaf laat natuurlijk zijn beste werk zien op zijn of haar website. Als deze foto's al tegenvallen dan kan je zeker niet verwachten dat jullie trouwfoto's beter worden.

Wat zijn de kosten en wat krijg je daarvoor ?

Fotografen zijn meestal niet goedkoop. Daarnaast zijn er erg veel verschillende mogelijkheden. Dit maakt het vergelijken vaak moeilijk. De prijs is onder andere afhankelijk van de volgende punten:

-Het aantal uren fotografie op jullie trouwdag. Bedenk vooraf hoeveel uur fotografie je nodig denkt te hebben. De meeste fotografen zijn in ieder geval aanwezig bij het afhalen van de bruid door de bruidegom. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de fotograaf eerder te laten komen, zodat je bijvoorbeeld ook foto's krijgt van het aankleden of de andere voorbereidingen. Vaak worden de laatste foto's gemaakt bij de aanvang van het diner. Maar als je wilt dan is het natuurlijk ook mogelijk om nog foto's te laten maken van de receptie of het feest.

-De keuze van het trouwalbum; Er is een grote verscheidenheid aan fotoalbums. Er zijn traditionele albums, dus albums waarin echte foto's worden verwerkt. Daarnaast zijn er ook veel verschillende digitale albums. Digitale albums zijn albums waar de foto's worden gedrukt op de albumbladen. Let hierbij vooral ook op de kwaliteit en de duurzaamheid. Goede albums zijn niet goedkoop.

-Kosten van de nabestellingen. Natuurlijk willen ouders en andere familieleden ook foto's van jullie bruiloft. Veel fotografen vragen hoge prijzen voor de nabestellingen. Andere fotografen leveren bij het album een DVD met alle digitale opnames van de dag. Je kunt dan zelf de foto's nabestellen. Dit kan je erg veel geld besparen.

Maak ook een afspraak met de fotograaf. Bedenk hierbij dat de fotograaf bijna de gehele dag op jullie bruiloft aanwezig zal zijn. Het is dus erg belangrijk dat het "klikt". Bespreek daarnaast ook zijn stijl van fotograferen. Erg populair is tegenwoordig de journalistieke manier van fotograferen. Er zijn echter ook fotografen die proberen de hele dag te regisseren. Bespreek vooraf wat je graag wilt.

Geen opmerkingen: